Dynamo Nieuws
Dynamo nieuws

Stedelijk project Jongerenwerk in school

“Als eerste kwam ik [naar de jongerenwerkers, red.] om over mijn problemen te praten, dat was begin dit jaar. In de tussentijd ben ik door hen geholpen met een hele… lees meer »

Stadsdeelvoorzitter Maarten Poorter op bezoek bij de Gouden Mannen

Stadsdeelvoorzitter in Oost Maarten Poorter bracht maandagmiddag 4 oktober in Post Oost een bezoek aan de Gouden Mannen. Samen Dynamo’s directeur Jael van der Heijden ging hij in de Week… lees meer »

Kennen en gekend worden helpt tegen eenzaamheid

Elkaar aandacht geven, zien en gezien worden. Elkaar kennen en gekend worden. Daar draait het om in het leven. Dynamo helpt de Amsterdammers en zorgt ervoor dat iedereen wordt gezien… lees meer »

In Beeld: dansen bij de spelinloop

Bij de spelinloop IJburg gaan de voetjes van de vloer op muziek van Memo cultuur voor kleintjes. Op verschillende plekken organiseert Dynamo spelinlopen voor ouders met hun kind tot 2,5… lees meer »

Even voorstellen… Susanne Harpenau, medewerker Vroeg Eropaf

In deze rubriek stellen medewerkers, vrijwilligers en samenwerkingspartners van Dynamo / Buurtteam Amsterdam Oost zich voor. Wat doen zij om van Amsterdam een mooiere stad te maken? Susanne Harpenau is… lees meer »

Vrolijk naar de voorschool

Op de dag van de voorschool in oktober wisten veel ouders en peuters de weg naar onze voorscholen te vinden. De peuters konden volop spelen en was er plezier en… lees meer »

Dag van de mantelzorg

Wie zorgt er voor de mantelzorger? In de week van 10 november zetten we bij Dynamo en collega organisaties de Amsterdamse mantelzorgers in de schijnwerpers. Hun zorg mag worden gezien,… lees meer »

Stedelijke conferentie meidenwerk inspireert

Meidenwerk is tof, belangrijk en het wérkt. Op de stedelijke conferentie meidenwerk, die eind september werd gehouden, was de passie voor het meidenwerk in Amsterdam en de collegialiteit duidelijk voelbaar.… lees meer »

Week tegen Eenzaamheid  

Bij Dynamo zetten we ons het hele jaar in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen. We weten ook dat eenzaamheid iedereen kan overkomen. Daarom juichen we initiatieven als… lees meer »

Vrijwilliger Wim van Vollenhoven 100 jaar

Vrijwilligerswerk is voor alle leeftijden. De honderdjarige heer Wim van Vollenhoven is er het levende bewijs van. Hij is al jaren vrijwilliger bij Dynamo en speelt piano bij zangactiviteiten in… lees meer »

Speelplein Albert Wittenbergplein vernieuwd

Het speelplein op het Albert Wittenbergplein in de Transvaalbuurt is vernieuwd. Met speeltoestellen en zitgelegenheid kan het vernieuwde speelplein weer door jong en oud worden gebruikt. Behalve een plek waar… lees meer »

Blijf op de hoogte van Buurtteam Amsterdam Oost

In Amsterdam Oost zijn verschillende buurtteams actief. Elk buurtteam bestaat uit professionele hulpverleners met verschillende expertises. Onze medewerkers denken met u mee en ondersteunen u waar nodig. Wilt u op… lees meer »

Terras voor buurtkamer Zeeburgereiland

Buurtkamer Zeeburgereiland is uitgebreid met een terras met picknicktafels. ‘Dit zorgt niet alleen voor betere zichtbaarheid, maar ook voor de mogelijkheid om lekker met z’n allen buiten te zitten en… lees meer »

Even voorstellen….  Judith Pijpers, pedagogisch medewerker spelinlopen

In deze nieuwe rubriek stellen medewerkers, vrijwilligers en samenwerkingspartners van Dynamo zich voor. Wat doen zij om van Amsterdam een mooiere stad te maken? Judith Pijpers werkt vier ochtenden per… lees meer »

Kom naar de dag van de voorschool

Een fijne plek om te spelen en leren; je gunt het iedere jonge Amsterdammer. Op woensdagochtend 13 oktober tussen 10 en 12 uur kunt u een kijkje nemen op alle… lees meer »

In Beeld: Midzomer Mokum

Zon of geen zon, de kinderen en jongeren die deelnamen aan de activiteiten van Midzomer Mokum hebben zich deze zomer uitstekend vermaakt. Deze foto is genomen in het Fun Forest,… lees meer »

Buurtrestaurant IJburg open

Met de start van de scholen, is ook het Buurtrestaurant IJburg College weer geopend. De maaltijden van het Buurtrestaurant worden geserveerd in het IJburg College. Het Buurtrestaurant is een plek… lees meer »

Nieuw: het Rivierenkrantje, voor iedereen in de Rivierenbuurt

In de Rivierenkrant is van alles te doen op drie verschillende Dynamo locaties. Rijn 58 is de woonkamer van de Rivierenbuurt. Atelier 77 is de creatieve werkplaats waar iedereen terecht… lees meer »

Boek ‘De taal van de participatiewerker’

over meedoen van HvA en Dynamo Tijdens de pandemie werden de beroepen in het welzijn, zoals participatiemedewerker, aangemerkt als vitale beroepen. Wat is de waarde van welzijnswerk voor buurtbewoners? En… lees meer »

Even voorstellen… participatiemedewerker Jeannette Reurslag

In deze rubriek stellen medewerkers, vrijwilligers en samenwerkingspartners van Dynamo zich voor. Wat doen zij om van Amsterdam een mooiere stad te maken? In deze aflevering vertelt participatiemedewerker Jeannette Reurslag… lees meer »

Fietsgroep 55 plus tourt in en uit Oost

Vanaf servicepunt Jeruzalem aan de Van ’t Hofflaan koerst sinds kort een vrolijke fietsgroep met 55 plussers langs mooie routes. ‘We pauzeren ergens onderweg en drinken na afloop nog koffie,’… lees meer »

Kom naar MidzomerMokum

Ook deze zomervakantie organiseren we allerlei activiteiten voor kinderen en jongeren tot 23 jaar tijdens MidzomerMokum. Zes weken lang kun je meedoen aan leuke, spannende en leerzame activiteiten bij jou in de… lees meer »

Koken in de buurt

‘Koken in de Buurt’ is een maaltijdvoorziening voor buurtbewoners uit Amsterdam Oost & Amsterdam Zuid.  Wij bezorgen van twee tot zeven maaltijden per week aan huis bij buurtbewoners die dit… lees meer »

In beeld: Buurtkamer IJburg opgeknapt

Voor en na het opknappen. Met vereende krachten heeft Buurtkamer IJburg dankzij handige vrijwilligers een mooie make-over gekregen. Nu is het de beurt aan de ruimtes in de Steigerplek. Hiervoor… lees meer »

Sportieve doeners bij NL Doet op IJburg

Een bootcamp in het kader van NL Doet op IJburg. Vier studenten die zich aanmeldden als vrijwilliger wisten zo’n goede sfeer neer te zetten dat ze aan het einde van… lees meer »

Jongerenwerk Dynamo start campagne tegen seksueel geweld

Het jongerenwerk van Dynamo is onlangs gestart met een online campagne tegen seksueel geweld. Veel jongeren van alle genderidentiteiten hebben op verschillende manieren te maken met seksueel geweld. ‘Met deze… lees meer »

Start restaurant IJtje

Van afhaalrestaurant naar live restaurant. De officiële start van Restaurant IJtje, een samenwerking tussen Dynamo en het IJburgcollege, heeft door de pandemie langer op zich laten wachten, maar eind augustus… lees meer »

Wat betekent het buurtteam voor u?

Buurtteam Amsterdam helpt gratis bij vragen over zorg, geld, wonen, gezondheid, werk, ontmoeten of veiligheid. Samen kijken we wat u nodig heeft, zodat u zelf weer verder kunt. Overal in… lees meer »

Gury Douma draagt stokje over aan Jael van der Heijden

Na jaren van warme inzet, optimisme en betrokkenheid gaat onze directeur Gury Douma ons verlaten. Zij heeft op 1 juli het stokje overgedragen aan Jael van der Heijden. We bedanken… lees meer »

In Beeld: De dag van de voorschool  

De dag van de voorschool, waarin ouders een rondleiding krijgen op verschillende Amsterdamse voorscholen, vond ook dit jaar vanwege de coronamaatregelen digitaal plaats. Er was veel belangstelling voor de voorscholen… lees meer »

Kaartenactie Bedank uw mantelzorger

De kaartenactie ‘Bedank uw mantelzorger’ is in april weer van start gegaan. Met de actiekaart kunnen Amsterdammers hun mantelzorger persoonlijk bedanken voor alle hulp en ondersteuning. De mantelzorger krijgt een… lees meer »

Geldtip: voorkom onnodige boetes

Schulden hebben kost vaak extra geld. Daardoor kan er voor Amsterdammers in de schulden een situatie ontstaan die ze boven het hoofd groeit. Schuld geeft boete, dus worden mensen opgezadeld… lees meer »

Even voorstellen… participatiemedewerker Saskia van der Aa

In deze nieuwe rubriek stellen medewerkers, vrijwilligers en samenwerkingspartners van Dynamo zich voor. Wat doen zij om van Amsterdam een mooiere stad te maken? In deze aflevering vertelt participatiemedewerker Saskia… lees meer »

Rivierenbuurt steeds creatiever

In de Rivierenbuurt zijn op verzoek van bewoners verschillende creatieve plekken en initiatieven gestart. Zo opende Atelier 77 van Dynamo onlangs haar deuren. Atelier 77 is een creatieve werkplaats waar… lees meer »

Doe mee aan een Youngsterdam challenge

Ben je tussen de 14 en 27 en hou jij je bezig met sport, racisme, het klimaat of wil je juist nieuwe interesses en talenten ontdekken? Het kan allemaal, want… lees meer »

Week van de participatie

meedoen, meedoen en nog eens meedoen Komt u meedoen in de Week van de participatie van 17 tot en met 20 mei? Bij Dynamo kunnen bewoners altijd meedoen. Activiteiten waar… lees meer »

Buurtteams van start

In april zijn in Amsterdam de buurtteams van start gegaan. Bewoners met vragen of zorgen op het gebied van zorg, welzijn, geld, wonen, gezondheid, werk, meedoen of veiligheid kunnen terecht… lees meer »

Knap op van een coronaproof wandeling

Elke dag samen wandelen tijdens de lockdown; het gebeurt op IJburg. Naast de vaste wandelgroep op de woensdagochtend, is het aantal wandelingen sinds de lockdown uitgebreid naar een dagelijkse wandeling.… lees meer »

Youngsterdam online en van start

Youngsterdam: Amsterdam knapt er van op, en jongeren ook. Youngsterdam is een jong, vrolijk en maatschappelijk project waarin jongeren (14-27) positieve challenges uitvoeren. Jij bepaalt de challenge, wij ondersteunen je… lees meer »

Heb je schulden? We zijn er voor je.

Heb je zorgen over geld? Dan is het belangrijk om zo snel mogelijk hulp te zoeken, of je nu jongere, zzp’er of 65-plusser bent. Hoe langer je met schulden rondloopt,… lees meer »

Transvaal voorbeeld van rust

Een rustig en veilig oud & nieuw en het naleven van de avondklok: het kan wél. Dat bewijst de Transvaalbuurt in Oost. In de maanden voor de jaarwisseling was het… lees meer »

Spelen en leren kan weer bij Dynamo-voorschool

Waren er bij de eerste lockdown in maart vorig jaar vijf voorscholen open om noodopvang te bieden. In januari was die capaciteit uitgebreid tot 25 voorscholen. Voor de peuters een… lees meer »

Kennismaken met… sociaal raadsvrouw Annemiek Botman

In deze nieuwe rubriek stellen medewerkers, vrijwilligers en samenwerkingspartners van Dynamo zich voor. Wat doen zij om van Amsterdam een inclusievere stad te maken? Annemiek Botman, sociaal raadsvrouw bij Dynamo… lees meer »

Ervaringsverhaal Amsterdammer met schulden: daar doen we het voor

Ervaringsverhaal Amsterdammer met schulden: daar doen we het voor In ons werk, of het nu gaat om activiteiten of onze dienstverlening, geeft het ons altijd voldoening om mensen verder te… lees meer »

Afhaalmaaltijden bij buurtrestaurants

Samen eten is door de coronamaatregelen helaas nog niet mogelijk in onze buurtrestaurants. We hebben wel een oplossing bedacht voor buurtbewoners die graag gezond en voordelig willen eten. Totdat we… lees meer »

Wat een jaar! Vrijwilligerswerk 2020 in beeld

Omdat een foto meer zegt dan duizend woorden, delen we graag een paar beelden van het afgelopen jaar met u. Want natuurlijk, het was een moeilijk jaar, maar wat hebben… lees meer »

Krant Ik hou van Oost

Het was een idee van Maarten Poorter, stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Oost om alle inwoners van Oost juist nu een hart onder de riem te steken en ze te laten weten… lees meer »

Buitenveldertse Karavaan in camper  

Een praatje met elkaar maken bij een kop koffie of warme chocomel: in Buitenveldert blijft dit mogelijk dankzij de Buitenveldertse Karavaan, een camper die door de wijk rijdt. ‘Mensen waarderen… lees meer »

Jongerenwerk helpt Amsterdam Ontwapent

Het jongerenwerk van Dynamo ondersteunt de campagne Amsterdam Ontwapent. In november konden jongeren hun wapen zonder straf inleveren. Ook nu nog kunnen jongeren voor het ontdekken wat ze leuk vinden,… lees meer »

Mantelzorgdag met cadeau aan huis

Onze jaarlijkse mantelzorgdag, waarop mantelzorgers in het zonnetje worden gezet met een leuk uitje, wilden we ook dit jaar niet voorbij laten gaan. Onze mantelzorgconsulenten bedachten iets anders, omdat het… lees meer »

Sporters Buitenveldert gefilmd

Onze sporters van de Kracht- en vitaliteitstraining in Buitenveldert zijn niet alleen gezond bezig, ze figureren nu ook in filmpjes voor een reclamecampagne. De filmpjes staan op de site van… lees meer »

Een gappie tegen de eenzaamheid

In coronatijd hebben veel mensen behoefte aan contact, terwijl veel groepsactiviteiten wegvallen. Eén op één contact op veilige afstand blijft natuurlijk wel mogelijk. Dynamo helpt daarbij. We organiseren maatjestrajecten om… lees meer »

Statushouder Taha Alqazzaz tekent vrijwilligerscontract bij Zeeburgia

Enkele weken geleden tekende Taha Alqazzaz zijn vrijwilligerscontract bij voetbalvereniging Zeeburgia in Amsterdam-Oost. Door de samenwerking tussen Dynamo, Zeeburgia en de Gemeente Amsterdam is deze overeenkomst tot stand gekomen. Taha… lees meer »

Gratis voorleesboek bij Dynamo’s voorscholen

De pedagogisch medewerkers van de voorscholen bij Dynamo lezen uw kind met plezier voor en dat wordt altijd gewaardeerd door de groep. Peuters houden van verhalen, fantaseren mee en leren… lees meer »

Kick-off Sportkist op IJburg

Vrouwengroep IJburg had onlangs de primeur van het in gebruik nemen van Dynamo’s Sportkist IJburg. Met een bakfiets vol sportattributen gingen de vrouwen onder leiding van coach Yvonne aan de… lees meer »

Voor elkaar in Amsterdam

Juist in deze onzekere tijden is het voor kwetsbare en oudere Amsterdammers belangrijk om te weten dat er praktische hulp voor ze is. Voor elkaar in Amsterdam verbindt Amsterdammers die… lees meer »

Welzijn op recept werkt

Amsterdammers die naar de huisarts en andere eerstelijns zorgverleners gaan voor lichamelijke klachten, somberheid of stress kunnen via hun huisarts of zorgverlener een doorverwijzing krijgen naar Dynamo’s Welzijn op Recept.… lees meer »

Week van de participatie

Dynamo doet van 2 tot en met 6 november volop mee met de Week van de participatie. Organisaties in Amsterdam openen digitaal en live hun deuren voor een kennismaking en… lees meer »

De nieuwe Mantelzorgkrant

De nieuwe Mantelzorgkrant van Dynamo is verschenen. Lees mooie en ontroerende verhalen, tips over vergoedingen voor mantelzorgers en informatie over de Dag van de Mantelzorger op 10 november. Klik hier… lees meer »

Gouden mannen

Dynamo is onlangs gestart met het programma Gouden mannen in Oost. Ben je ouder dan veertig en kom je oorspronkelijk uit een ander land? Denk je wel eens na over… lees meer »

Dynamo presenteert magazine Inclusion  

Tijdens de online editie van Pride Oost heeft Dynamo het magazine INCLUSION gelanceerd. Met het blad wil Dynamo Jeugd- en Jongerenwerk de zichtbaarheid en acceptatie van LHBTIQ+ vergroten. Aan dit magazine werkten… lees meer »

In Beeld: spelinloop schildert met water

Bij de spelinlopen van Dynamo hebben ze de leukste ideeën om samen met je kind te spelen. Daarbij gaat het niet om duur of ingewikkeld speelgoed. Met een emmertje water… lees meer »

Dynamo’s maatschappelijke dienstverlening scoort 8,1

Dynamo heeft een onderzoek onder klanten gehouden om te leren hoe tevreden klanten zijn en waar zaken beter kunnen. We zijn heel trots op de 8,1 die u ons heeft… lees meer »

Dag van de Voorschool nu digitaal  

Op woensdagochtend 23 september tussen 10 en 12 uur kunt u digitaal een kijkje nemen op verschillende voorscholen. Jaarlijks organiseert de gemeente Amsterdam de Dag van de Voorschool. Helaas is… lees meer »

Vrijwilliger in het zonnetje: Tamara Hoovenstat

Zes jaar geleden begon Tamara Hoovenstat als vrijwilliger bij Dynamo. ‘Ik liep voor een kopietje het Brinkhuis binnen en raakte aan de praat met de mensen daar. Mijn kind ging… lees meer »

Lessen op middelbare scholen

Dynamo heeft verschillende lespakketten ontwikkeld voor scholen in het voortgezet onderwijs. De lessen gaan over verschillende thema’s, zoals discriminatie, seksualiteit, weerbaarheid, schulden, gezondheid en zijn op ontwikkeld in samenwerking met… lees meer »

Taaltafel tijdens week van lezen en schrijven

Tijdens de week van lezen en schrijven (voorheen de week van alfabetisering)  organiseert Dynamo in samenwerking met Civic en Leef en leer een taaltafel. De bijeenkomst is op 17 september… lees meer »

Statushouder Abubakr aan het werk in sport

Statushouder Abubakr Ibrahim Khalil heeft deze zomer zijn arbeidscontract bij USC Tennis getekend. Na verschillende functies in het vrijwilligerswerk in Bloemendaal, als tuinman, fietsenmaker en schilder, wilde de 26-jarige vluchteling… lees meer »

Verbond van 100

‘Hoe ondersteunen we Amsterdammers met een hulpvraag op de beste manier? Met dit uitgangspunt werkt sociaal raadsvrouw Rosan Wagenaar in de Dapperbuurt samen met collega’s uit andere organisaties in ‘Het… lees meer »

Dynamo blijft helpen

Dynamo blijft helpen en onze locaties zijn beperkt open op afspraak. Onze hulpverlening gaat door, dus aarzel niet en bel of mail als u hulp nodig heeft. Bel 020 46… lees meer »

Alle vrijwilligers in het zonnetje!

In deze rubriek zetten we normaal één vrijwilliger in het zonnetje. Nu kiezen we ervoor om jullie allemaal virtueel in de schijnwerpers te zetten. In deze tijd van schakelen en… lees meer »

In Beeld: Onze voorscholen weer open

De peuters en onze pedagogisch medewerkers vinden het een feestje dat de voorscholen weer open zijn. Het samen zijn en spelen van de kinderen, het weer oppakken van het dagritme;… lees meer »

Tuin zomerklaar? Dynamo Tuinhulp helpt u graag

Wilt u graag weer in de tuin zitten, maar lukt het u zelf niet om de tuin zomerklaar te maken? Om het thuisblijven zo aangenaam mogelijk te maken biedt Dynamo… lees meer »

Meer Amsterdammers naar voedselbank

Sinds het begin van de coronacrisis helpt Dynamo ook Amsterdammers die gebruik moeten maken van de voedselbank. De sociaal raadslieden van Dynamo verzorgen tijdelijk de intakegesprekken. ‘We zien steeds meer… lees meer »

Talententent thuis en zomervakantieactiviteiten

De Talententent van Dynamo biedt basisschoolkinderen in Amsterdam kunstzinnige en sportieve activiteiten om zo hun eigen talenten te ontdekken. Iedereen kan meedoen. In deze tijd van veel thuisblijven, hebben de… lees meer »

Chat support op site Dynamo en Dynamo jongeren

De site van Dynamo is uitgebreid met een chatfunctie. In deze tijd leven bij jonge Amsterdammers misschien nog wel meer dan anders, allerlei vragen over geld, werk, gezondheid en welzijn.… lees meer »

Bezorgers bij Buurzaam Thuis

Naast alle vrijwilligers en professionals hielpen Maarten Poorter (stadsdeelvoorzitter Amsterdam Oost) en Flora Breemer (portefeuillehouder welzijn stadsdeel  Zuid) een dag mee met het bezorgen van de maaltijden. Maarten Poorter complimenteerde… lees meer »

Jongeren Oost brengen maaltijden aan huis

Vanuit Dynamo en in samenwerking met Sportnation en Streetcorner hebben jongeren en jongerenwerkers elke vrijdag van de Ramadan vijftig voedselpakketten samengesteld en bezorgd bij Amsterdammers die het nodig hebben. www.dynamojongeren.nl… lees meer »

Laat ons je helpen bij geldproblemen

In deze tijd komen steeds meer Amsterdammers in de geldproblemen, van jonge flexwerkers tot zzp’ers en mensen die ontslag hebben gekregen. In samenwerking met acht maatschappelijke dienstverleners en de gemeente… lees meer »

Mathilda Celie, coordinator van servicepunt Menno, vertelt

Corona: wie had gedacht dat het virus zo’n impact zou hebben op ons allemaal. Een paar maanden geleden hadden wij er nog geen benul van. In het Menno was het… lees meer »

Vrijwilliger in het zonnetje: Janneke geeft Nederlandse les via Zoom

Toen de groepen van Nederlandse les niet meer live bij elkaar konden komen, was het zoeken voor de vrijwillige docenten en de cursisten. Stoppen, verder via what’s app of old-skool… lees meer »

Praatje belangrijker dan vraag

Dynamo-medewerkers willen Amsterdammers met een hulpvraag koppelen aan  mensen die willen helpen. Juist in deze tijd merken ze een enorme behulpzaamheid van Amsterdammers. ‘Ik ben blij dat ik in deze… lees meer »

In beeld: vrolijke noten voor servicepunt Menno

In Buitenveldert voor servicepunt Menno draait het draaiorgel van Zico Pareen op volle toeren. Radio Noord Holland kwam langs om verslag te doen. Klik hier om de reportage terug te… lees meer »

Buurzaam Thuis: maaltijden aan huis en aandacht

Het initiatief ontstond in de Rivierenbuurt en wordt nu  uitgerold in stadsdeel Zuid en Oost: Buurzaam Thuis. Dynamo en Maatschappelijk dienstverlener Puur Zuid regelen maaltijdbezorging aan huis voor ouderen en… lees meer »

Contact met jongeren goud waard

Hoe houden we contact met jongeren nu de groepsactiviteiten in jongerencentra tijdelijk niet meer mogelijk zijn? De jongerenwerkers van Dynamo stonden samen voor een grote uitdaging en stroopten de mouwen… lees meer »

Tips voor thuis en financiële compensatie voor ouders

Met plezier helpen we thuiswerkende ouders en hun kinderen. We delen tips voor thuis, ondersteunen gezinnen en zijn bezig met de compensatieregeling voor alle ouders met een kind op de… lees meer »

We zijn er voor peuters in de noodopvang

Voor kinderen van ouders met cruciale beroepen heeft het team van Dynamo Voorscholen in no-time de noodopvang gerealiseerd. In een Amsterdam waar alles anders is, bieden de pedagogisch medewerkers van… lees meer »

Hulpverlening van Dynamo gaat door

Onze hulpverlening gaat door, dus aarzel niet en neem contact met ons op als u hulp nodig heeft. Onze medewerkers en vrijwilligers proberen fysiek contact zoveel mogelijk te vermijden, maar… lees meer »

Workshops omgaan met dementie

Hoe doe je dat, omgaan met een naaste die dementie heeft? Dynamo organiseert vier praktische en helpende workshops voor mantelzorgers, vrienden en familie van een dierbare met dementie. In vier… lees meer »

Vrijwilliger in het zonnetje: Nagla il Sayid

Nagla geeft al meer dan tien jaar fietslessen in Amsterdam-Oost. En ze begrijpt dat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is om even op de fiets te stappen en weg te… lees meer »

Professionals in buurthuizen blijven nodig

In de buurthuizen van Dynamo en collega-organisaties komen mensen samen en worden bruggen gebouwd. Ze zijn onmisbaar in de wijk. Net zoals vrijwilligers en professionele krachten die de buurtbewoners met… lees meer »

Jongerenwerk en weerbaar opgroeien

Het is niet voor iedere Amsterdamse jongere weggelegd om rustig en zonder al te heftige problemen op te groeien. Een deel van de jeugd heeft extra steun nodig. Sommige jongeren… lees meer »

In beeld: voorlezen doet lezen

Voorlezen op de voorschool, onze peuters houden ervan. Tijdens de Boekenweek van 7 t/m 15 maart worden de peuters en dreumesen op de spelinlopen en voorscholen van Dynamo voorgelezen, maar… lees meer »

Betere ondersteuning mantelzorgers

Kunnen we via de huisartsenpraktijk mantelzorgers bereiken? En ze helpen aan ondersteuning van de maatschappelijk dienstverlener of welzijn? Vier huisartsenpraktijken in IJburg werkten mee aan een pilot met Dynamo en… lees meer »

Jongeren schuldenvrij van start

In februari is het project ‘Jongeren schuldenvrij’ vanuit de gemeente Amsterdam van start gegaan. In dit project krijgen jongeren de kans om sneller van hun schulden af te komen en… lees meer »

Biko weer open

Na de grondige renovatie hebben de mensen van Biko op 22 februari de deuren weer feestelijk geopend met een open dag. Het nieuwe Biko heeft een frissere uitstraling gekregen. Biko… lees meer »

Interview Mohamed Abu Rashed

We zijn op bezoek bij het Buurtpunt in Buurtkamer Zeeburgereiland. Mohammed Abu Rashed werkt hier sinds oktober als vrijwilliger samen met de vaste Dynamo-medewerkers. Mohamed spreekt goed Nederlands en Arabisch,… lees meer »

Ode aan onze vrijwilligers

Lieve vrijwilliger, Dank voor je ritje naar het ziekenhuis, je Nederlandse les, het organiseren van sportieve activiteiten, dank voor de boodschappen die je doet, de klussen in huis, de maaltijden… lees meer »

Fijne Feestdagen en alle goeds voor 2020!

lees meer »

In beeld: Experimenteel koken spelinloop

Gezien in kruipclub Zeeburg. Sommige kinderen vinden klimmen en krijten gewoon interessanter dan koken. En ja, dit is ook een mogelijkheid. Komt u ook met uw kind naar een spel… lees meer »

Abraham en Tekle vrijwilligers van het jaar in Zuid

Tijdens het jaarlijkse uitje van Voor Elkaar in Zuid  is de Vrijwilliger van het jaar bekend gemaakt. Dit jaar is het een duo;  Abraham Kidane Bokure  en Tekle Musise Heailu… lees meer »

Vrijwilliger in het zonnetje

Martina Pansier van de Vrijwilligersraad ‘Het bestaan van een Vrijwilligersraad (VR) die de vrijwilligers van Dynamo steunt en ze medezeggenschap geeft is uniek in Nederland,’ aldus Martina Pansier. Ze wordt… lees meer »

Jongerenschuldhulpverlening

Misschien heb je de posters ‘hulp bij geldproblemen’ al zien hangen in Oost? We willen zoveel mogelijk jonge Amsterdammers bereiken om ze te helpen bij het oplossen van hun financiële… lees meer »

Vrijwilligers Voor Elkaar in Zuid in café en schip

Meer dan 50 vrijwilligers van Voor Elkaar in Zuid zijn begin deze maand op de borrel geweest bij Café Hoppe en hebben daarna een boottocht langs Het Amsterdam Light Festival… lees meer »

HvA-onderzoek: jongerenwerk werkt

Onze jongerenwerkers en de jongeren weten het allang, maar nu is het ook wetenschappelijk bewezen: jongerenwerk wérkt en helpt jongeren en de Amsterdamse samenleving verder. Dit blijkt uit onderzoek van… lees meer »

Gezamenlijke campagne om mantelzorg onder de aandacht te brengen

Sinds maandag 4 november hangen er opvallende posters in Amsterdam Oost. Er zijn vier verschillende posters. Nora, Els, Adam en Sam vertellen wat hen mantelzorger maakt. We willen met deze… lees meer »

Vrijwilliger in het zonnetje – Daphne Adelmeijer 

In deze rubriek alle lof aan onze vrijwilligers. Zonder vrijwilligers zou Amsterdam Amsterdam niet zijn. Ze verdienen onze waardering! Daphne Adelmeijer ging aan de slag in twee buurtrestaurants van Dynamo.… lees meer »

In Beeld: nieuwe spelinlopen

Dynamo organiseert spelinlopen op steeds meer plekken, in verschillende wijken in Amsterdam. U bent er van harte welkom met uw (klein)kind van 0 tot 2,5 jaar. Een spelinloop is een… lees meer »

Kom bij de Vrijwilligersraad

De Vrijwilligersraad (VR) van Dynamo zoekt versterking. De raad vertegenwoordigt alle vrijwilligers van Dynamo, zoekt vrijwilligers en begeleiders op, geeft signalen door en overlegt met de directeur van Dynamo over… lees meer »

GGZ in de wijk: mens tussen mensen

Samen optrekken om de wijk toegankelijk en ontvankelijk te maken voor bewoners in een kwetsbare positie. Dat is de kern van het samenwerkingsverband GGZ in de Wijk. In Amsterdam Zuid… lees meer »

Schulden? Wees er op tijd bij

‘Was ik maar eerder gekomen,’ is een reactie die we vaak horen van Amsterdammers die in de schulden zijn beland en blij zijn dat ze hulp krijgen om schuldvrij te… lees meer »

Community Art in Rivierenbuurt

Bewoners van de Rivierenbuurt weten het al: in de Rijn moet je zijn. Niet alleen vanwege Rijn58 en de gezelligheid, maar ook omdat de kunst van bewoners nu is te… lees meer »

Mantelzorgers on the Move

Mokumse mantelzorgers verdienen het om onbezorgd op stap te gaan en op te kunnen laden van al het werk dat ze verzetten. Daarom organiseert Dynamo elke vierde dinsdag van de… lees meer »

Menno in het nieuw

De muren zijn vers geverfd, de vloer is gelakt, aan de tuin en nieuwe zithoek is gewerkt. Servicepunt Menno Simons ziet eruit om door een ringetje te halen. Kom gerust… lees meer »

Vrijwilligers in het zonnetje – De koffiedames van buurtkamer IJburg

In deze rubriek alle lof aan onze vrijwilligers. Zonder vrijwilligers zou Amsterdam Amsterdam niet zijn. Ze verdienen onze waardering! Anita Hoovenstat van Pelt en Najia Aamir begeleiden iedere week op… lees meer »

Activerende thuisbezoeken door Dynamo vrijwilligers

Heeft u de pensioengerechtigde leeftijd bereikt? Misschien heeft u al bezoek gehad van een vrijwilliger of medewerker van Dynamo. In Amsterdam Zuid (Buitenveldert), IJburg, Zeeburgereiland, Watergraafsmeer en Oud-Oost gaan we… lees meer »

In beeld

Heeft u thuis ook zo’n nieuwsgierige peuter? Op de voorscholen van Dynamo is een nieuwsgierige blik meer dan welkom. In het nieuwe schooljaar is er nog plek voor uw peuter… lees meer »

Veilig opgroeien in Oost

De partners Veilig Opgroeien in Oost, waaronder Dynamo jongerenwerk, zetten zich samen in voor de leefbaarheid en veiligheid in Amsterdam Oost, zodat jeugdigen in Oost veilig opgroeien en het goed… lees meer »

Sportend het najaar in met nieuwe Amsterdammers

In de zomervakantie is al veel en vrolijk gesport door oude en nieuwe Amsterdammers, en in het najaar gaat Dynamo daar gewoon mee verder, met meer focus op de doorstroom… lees meer »

Nieuwe site Dynamo jongeren

Het jongerenwerk van Dynamo heeft een nieuwe website: www.dynamojongeren.nl. Je kunt terecht op onze site voor info over activiteiten, workshops en events bij jou in de buurt, en we hebben… lees meer »

Jong en in de geldproblemen? Krijg gratis hulp

Steeds meer jongeren komen in de knel door schulden. Door schaamte en vermijdingsgedrag kunnen de schulden steeds meer oplopen. Hoe eerder een jongere hulp vraagt, hoe eenvoudiger het is om… lees meer »

Bondgenotengroep Rijn58

Elke woensdagmiddag is er in Rijn58 een bondgenotengroep van vrouwen die te maken hebben (gehad) met kanker. Dit initiatief, opgestart door buurtbewoonster Ingrid de Jong en ondersteund door Dynamo, wordt… lees meer »

Veel vraag naar energie adviezen

Steeds meer mensen weten Dynamo te vinden voor adviezen om op de energierekening te besparen. Marjolein Lucken geeft energie adviezen op IJburg. In deze nieuwsbrief deelt ze een paar adviezen.… lees meer »

Welzijn op recept

Via Welzijn op Recept kunnen huisartsen Amsterdammers met psychosociale problemen verwijzen naar een welzijnscoach of maatschappelijk dienstverlener. Zo heeft de huisarts meer tijd om zich te richten op medische zaken.… lees meer »

Dynamo-voorscholen onderdeel internationale conferentie ‘Social Inclusion’

Dynamo-voorscholen gelden als de top in het vakgebied en worden graag als voorbeeld genomen. Voor het internationale congres ‘Inclusion’, georganiseerd door de Erasmus Universiteit en de Hogeschool van Amsterdam gold… lees meer »

Kom spelen bij de Dynamo spelinlopen

Gaat uw kind nog niet naar de voorschool? Kom dan voor spelplezier voor uw kleintje en gezelligheid met andere ouders naar de spelinlopen van Dynamo. Wij zijn er voor gezinnen… lees meer »

Wereld Yogadag in Goudestein

Op 21 juni is het Wereld Yogadag en dat vieren we ook bij Dynamo. Wereld Yogadag is in het leven geroepen om de helende werking van deze mediterende ‘sport’ te… lees meer »

Trots op de Dappercup

De Dappercup is een begrip in Oost. Voor wie het nog niet kent: het is het door Club Junior Dapper georganiseerde voetbaltoernooi waar veel meer gebeurt dan alleen voetbal. Wie… lees meer »

Dynamo presenteert op Jongerenwerkdag 18 juni

Tijdens de landelijke Jongerenwerkdag op 18 juni is Dynamo ook van de partij om te vertellen over de Maatschappelijke Dienst Tijd. ‘We krijgen de kans om samen met Ons Welzijn… lees meer »

Mantelzorger, zorg ook goed voor jezelf

Veel mensen die voor een naaste zorgen, zijn daar zo druk mee dat ze soms vergeten om goed voor zichzelf te zorgen. Zo kunnen ze overbelast raken. Wat kunnen we… lees meer »

Dominique van Youngsterdam voor 700 man op het podium

Geïnterviewd worden door staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) terwijl je op een podium staat voor een publiek van 700 man. Youngsterdam medewerker Dominique (22), deed het… lees meer »

Welkom op de Leerwerkmarkt in Post Oost

Bent u op zoek naar een opstap naar werk? Voor Amsterdammers die zich verder willen ontwikkelen en aan de slag willen, is er op 18 juni weer van alles te… lees meer »

In beeld: de voorschool

  Op de voorscholen van Dynamo mogen kinderen buiten zelf bellenblazen. Onze voorscholen zijn er voor ieder kind van 2 tot 4 jaar. Er is veel aandacht en tijd voor… lees meer »

HvA onderzoek over leerlijn Methodisch werken

Dynamo en andere partners die zich bezighouden met jongeren, hebben meegedaan aan onderzoek van de HvA over de methodes die zij gebruiken in het jongerenwerk. In het omgaan met jongeren… lees meer »

De samenhang tussen welzijn en schulden

Amsterdammers die schulden hebben, ervaren veel stress. Maar de drempel om hulp te zoeken is vaak hoog. Daarom werkt Dynamo in Oost samen met schuldhulpverlening en is er bij een… lees meer »

Jong Watergraafsmeer

Kenners weten het al: in Watergraafsmeer is van alles te doen. Tienerwerker Maindrian van Berge en Kinderwijkcoach Felice Suèr van Dynamo presenteerden op 7 maart ‘Jong Watergraafsmeer’, een overzicht van… lees meer »

Belastingvragen? De sociaal raadslieden zijn er voor u

Veel Amsterdammers zijn al geholpen door onze sociaal raadslieden. Met al uw vragen op sociaaljuridisch gebied, van Belastingdienst toeslagen, inkomstenbelasting tot minimavoorzieningen kunt u bij ze terecht. Ook kunnen ze… lees meer »

Sterk meidenwerk

De meidenwerkers van Dynamo hebben hun bijdrage geleverd aan het HvA onderzoek ‘Sterk meidenwerk’, dat onlangs in de prijzen is gevallen. Ook andere welzijnsorganisaties en partners deden mee aan het… lees meer »

Energieadvies levert u wat op

Ook zo geschrokken van de steeds stijgende energierekeningen? U bent zeker niet de enige Amsterdammer die hiermee worstelt. Gelukkig is er wel iets aan te doen. Via Dynamo kunt u… lees meer »

Challenges voor Youngsterdam

Amsterdam wordt dit jaar weer een stuk mooier dankzij de challenges van Youngsterdam, een initiatief van Dynamo met uitdagingen om iets goeds te organiseren of te doen in de stad.… lees meer »

Buurtpunt Zeeburgereiland jarig

Het buurtpunt Zeeburgereiland bestaat een jaar. In dit eerste jaar mocht het buurtpunt zich verheugen in veel bezoeken van buurtbewoners. ‘Het Buurtpunt is een begrip geworden in de wijk,’ zegt… lees meer »

Het verhaal van statushouder Yasmin

Wat de medewerkers van Dynamo doen voor statushouders kunnen we zelf vertellen, maar ervaringsverhalen van nieuwe Amsterdammers geven een beter beeld. Hoe vinden zij hun weg in Amsterdam? Wat betekenen… lees meer »

Kijk die clip!

De tieners en jongeren van jongerencentrum Jav’Art hebben een clip opgenomen. Het maken van de clip was al een feest, het resultaat mag er ook zijn. Te vinden op de… lees meer »

Menno in ‘Gluren bij de buren’

In het kader van inspiratiebezoeken door de gemeente Amsterdam, onder de naam ‘gluren bij de buren’ bracht een groep medewerkers van de gemeente en partners een bezoek aan het servicepunt… lees meer »

Wijkzorg Amsterdam online

Sinds kort heeft Dynamo het eigenaarschap van de website www.wijkzorg-amsterdam.nl op zich genomen. Buurtinitiatieven, actieve bewoners, vrijwilligers, professionals zorg en welzijn, politie, woningcorporaties, ondernemers en alle andere wijkpartners dragen hun… lees meer »

Mantelzorger, vraag om hulp

Zorgt u lange tijd en zonder betaling voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of kennis? Dan bent u mantelzorger. Mantelzorg kan op sommige momenten zwaar zijn… lees meer »

Schuldhulpverlening Dynamo goedgekeurd

De schuldhulpverlening vanuit Dynamo is onlangs goedgekeurd en gecomplimenteerd door de Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet (NVVK). De audit is uitgevoerd in oktober vorig jaar. In dit driejaarlijkse onderzoek naar schuldhulpverlening… lees meer »

Kom naar de spelinloop

Samen spelen voor baby’s en jonge peuters (tot 2,5) is niet alleen gezellig voor de kleintjes, het is net zo fijn voor de ouders om elkaar te ontmoeten, ervaringen te… lees meer »

Vrijwilligers gelukkiger en gezonder

Onze vrijwilligers weten het al; vrijwilligerswerk is goed voor de gezondheid. Handig om te weten als u anderen wilt enthousiasmeren voor vrijwilligerswerk. Of zo aan het begin van het nieuwe… lees meer »

Jongerenwerk bespaart geld

Jongerenwerk in gemeenten kan de Nederlandse schatkist veel geld besparen. Dat blijkt uit onderzoek van Participe Advies in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wat het financiële… lees meer »

Thuiskomen voor statushouders

Dynamo is in Amsterdam Oost en Zuid actief om statushouders te helpen thuis te komen in onze stad en samenleving. Er worden op verschillende plaatsen taalinlopen georganiseerd en sinds kort… lees meer »

Hoge waardering buurtpunten

De buurtpunten in Oost, Oud-Oost en IJburg worden door onze klanten enorm goed gewaardeerd. Dat blijkt uit een enquête onder bezoekers van de buurtpunten in IJburg, Oost en Oud-Oost. De… lees meer »

Minimarathon Dynamo Sport

Een ontmoeting tussen topsporters en honderden kinderen uit de wijk Amsterdam Zuid werd werkelijkheid op zondag 21 oktober, de dag van de Marathon van Amsterdam. Tijdens de minimarathon op zondagochtend,… lees meer »

Convenant Amsterdams Taalakkoord

Een Amsterdam met oude en nieuwe Amsterdammers die de Nederlandse taal snel leren beheersen, hun zaken financieel zelfstandig kunnen regelen en digitaal vaardig zijn. Dat is het streven van Dynamo,… lees meer »

Dynamo voorschool al vanaf 2 jaar

Goed nieuws van onze voorscholen. Per 1 januari kan uw kind al vanaf 2 jaar naar de voorschool. Hiervoor kon dat pas als uw kind 2,5 jaar was. Ouders met… lees meer »

Fijne feestdagen en alle goeds voor 2019

Fijne feestdagen en alle goeds voor 2019 De medewerkers van Dynamo wensen u fijne feestdagen en alle goeds voor 2019! We zijn dankbaar voor uw betrokkenheid als vrijwilliger en uw… lees meer »

Burendag 22 september

Het was weer een gezellige burendag. Op verschillende plekken in Amsterdam was er traditiegetrouw van alles te doen. Van ballet voor kinderen in betondorp, spelletjes en een bingo tot een… lees meer »

Zo blijven wij gezond in Oost

Bent of kent u iemand die meer wil weten over een gezond gewicht en een gezonde leefstijl voor volwassenen en kinderen? U kunt uw vragen kwijt bij onze ambassadeurs van… lees meer »

Burgemeester op bezoek bij jongerenwerk

Burgemeester Femke Halsema heeft onlangs een uitgebreid bezoek gebracht aan het jongerenwerk van Dynamo in Oost. Oscar Bodelier, manager jongerenwerk vond het een ‘prettige kennismaking en een waardevol en goed… lees meer »

5 jaar dagcentrum Kraaipan

Het dagcentrum van de Kraaipan in Amsterdam Oost bestaat in oktober vijf jaar. Ons centrum is een tweede thuis voor ouderen met beginnende klachten van vergeetachtigheid of lichamelijke beperkingen. Onze… lees meer »

Pluim voor voorschool Ot en Sien

Voorschool Ot en Sien, een van de vele voorscholen van Dynamo, kreeg onlangs complimenten van de GGD Amsterdam, toezichthouder op het subsidiebeleid voorschoolse educatie Amsterdam. De GGD hield een kwaliteitsonderzoek… lees meer »

Week van de ontmoeting

In de week van de ontmoeting, van 27 september tot en met 6 oktober, deden bewoners mee met leuke activiteiten waarbij ontmoeting centraal stond. In Amsterdam wonen mensen die geen… lees meer »

Boek ‘Hart en hoofd’

Dynamo’s jongerenwerker Graciano Loswijk presenteerde vrijdag 28 september zijn boek ‘Hart en hoofd’, waarin hij zijn avontuurlijke reis en persoonlijke verhaal vertelt. De jongerenwerker heeft het boek geschreven voor iedereen… lees meer »

Lekkerste koekje Rivierenbuurt

De RijnBIZkids van de Talententent Zuid presenteerden onlangs met trots hun eerste Wolkenkrabbertje, het lekkerste koekje van de Rivierenbuurt. Het recept is nog geheim, maar de RijnBIZkids willen wel verklappen… lees meer »

Nieuw infoboekje Dynamo Jongerenwerk

Weten wat er in Amsterdam-Oost is te doen voor jongeren? In ons nieuwe informatieboekje over jongerenwerk in Oost kun je alle info lezen over onze activiteiten, locaties en workshops. Er… lees meer »

Mag jouw kind altijd online?

Het is voor veel ouders nog niet altijd makkelijk om grenzen te geven aan kinderen. Waarom is het toch goed, zeker als je kind altijd achter de computer wil zitten?… lees meer »

Oost Actief wérkt

In samenwerking met het WPI (Werk, Participatie en Inkomen) voert Dynamo het project ‘Oost Actief’ uit, gericht op Somalische Amsterdammers. Het bieden van maatwerk aan deze groep blijkt goed te… lees meer »

Service aan huis en nabuurschap in Buitenveldert

In Buitenveldert gaat Dynamo deze zomer en dit najaar samen met de GGD en andere organisaties de wijk in om mensen uit te nodigen voor een kop koffie, een goed… lees meer »

Kringloopwinkel ’t Hartje heropend

Het was een gezellige drukte bij de heropening van Kringloopwinkel t Hartje op 30 mei. De winkel is na de verbouwing nog steeds te vinden aan de Van t Hofflaan… lees meer »

Zomerse wijkactiviteiten IJburg & Zeeburgereiland

Er is deze zomer van alles te doen op IJburg en Zeeburgereiland. Onder de naam ‘Van IJ tot Z’ zijn er inloop bijeenkomsten, maaltijden, workshops en buurtactiviteiten. Participatiemedewerker Pieter Zanen… lees meer »

Meer voor mantelzorgers

In de week van de mantelzorger van 4 tot 10 juni waren we aanwezig op pleinen in Oost en IJburg om jonge mantelzorgers een hart onder de riem te steken.… lees meer »

Statushouders doen mee

Dynamo draagt met plezier een steentje bij aan een warm welkom voor statushouders, vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Op verschillende manieren helpen we nieuwe Amsterdammers om wegwijs te worden in onze… lees meer »