Dynamo Nieuws
Dynamo nieuws

Terras voor buurtkamer Zeeburgereiland

Buurtkamer Zeeburgereiland is uitgebreid met een terras met picknicktafels. ‘Dit zorgt niet alleen voor betere zichtbaarheid, maar ook voor de mogelijkheid om lekker met z’n allen buiten te zitten en koffie te drinken of een maaltijd te nuttigen van het buurtrestaurant,’ aldus participatiemedewerker Rasmus Starink.

‘Samen met bewoners hebben we de tafels in elkaar gezet, de olievaten geverfd en de bamboe geplant. Een belangrijke uitdaging op het Zeeburgereiland is om de buurtkamer bekender te maken onder de bewoners. Momenteel weten vooral directe omwonenden ons goed te vinden, maar we willen iedereen uit de wijk bedienen. Hiervoor is het belangrijk dat we onze zichtbaarheid verbeteren. Tot voorkort was de Buurtkamer een plek waar je ongemerkt aan voorbij liep.

Verschillende pogingen zijn ondernomen om de buurtkamer aantrekkelijker te maken, waaronder: een lichtbord met informatie, een opgeknapt interieur, een nieuw logo. Echter: het genoemde probleem bleef zich voor doen. Daarom besloten we over te gaan tot de aanschaf van picknicktafels en plantenbakken, waarmee we een terras bouwden. Met als gevolg dat niemand meer ongemerkt Buurtkamer Zeeburgereiland passeert.’

Buurtkamer Zeeburgereiland