Dynamo Nieuws
Dynamo nieuws

Bondgenotengroep Rijn58

Elke woensdagmiddag is er in Rijn58 een bondgenotengroep van vrouwen die te maken hebben (gehad) met kanker. Dit initiatief, opgestart door buurtbewoonster Ingrid de Jong en ondersteund door Dynamo, wordt ook wel omschreven als het wekelijkse ‘feel better’ uurtje in Rijn 58.

Ingrid de Jong: ‘Ik wil graag dat vrouwen die zijn genezen van kanker, en vrouwen met kanker, zich beter gaan voelen. We komen elke woensdag samen om te kijken wat we kunnen doen om samen om te gaan met onze uitdagingen, beperkingen en onzekerheden. Soms is dat een gezellig praatje, een luisterend oor. Veel vrouwen die al zijn genezen, lopen toch nog dagelijks tegen de gevolgen van kanker aan en denken dat ze de enigen zijn, omdat niemand erover praat. Bij mij is een borst afgezet en als ik een shirtje op de markt koop, denk ik echt na hoe het staat. Als je zulke dingen kunt delen en samen kunt doen, wordt het leven een stuk leuker. Ik wil vrouwen graag een ‘boost’ geven en workshops realiseren voor wie wil, met bijvoorbeeld een glamour fotoshoot. We zijn er nog, kijk even! We zijn nu nog aan het opstarten, maar ik hoop dat er op den duur een vriendinnengroep ontstaat en vrouwen elkaar ook buiten het ‘feel better’ uurtje gaan zien. Samen kunnen we ons gesteund, sterker en vrolijker voelen.’

De Bondgenotengroep Rijn58 komt elke woensdagmiddag van 14:00 tot 15:00 bij elkaar in Rijn 58, een ontmoetingsplek voor alle inwoners van de Rivierenbuurt op de Rijnstraat 58. De toegang is gratis.
Kijk op
www.dynamo-amsterdam.nl/activiteiten/praten-over-kanker als u meer wilt weten.
Ook kunt u contact opnemen met
Ingrid de Jong op 06 54 60 64 64 of Birgit Anthonio op
Banthonio@dynamo-amsterdam.nl of 06 44 13 98 53.