Dynamo Nieuws
Dynamo nieuws

Stadsdeelvoorzitter Maarten Poorter op bezoek bij de Gouden Mannen

Stadsdeelvoorzitter in Oost Maarten Poorter bracht maandagmiddag 4 oktober in Post Oost een bezoek aan de Gouden Mannen. Samen Dynamo’s directeur Jael van der Heijden ging hij in de Week tegen Eenzaamheid in gesprek met de groep van 40-plussers die oorspronkelijk uit een ander land komen. Wekelijks komen deze Gouden Mannen samen om te ontdekken waar ze goed in zijn en wat ze willen leren. Van alles is mogelijk: taalles, computerles, hulp bij het contact maken met anderen, meer bewegen, hulp bij het invullen van formulieren, omgaan met stress, sportactiviteiten.

Mezelf teruggevonden

In een open gesprek vertellen de mannen aan Maarten Poorter en Jael van der Heijden over hun leven voor ze deelnamen aan de Gouden Mannen en hoe het hen heeft geholpen. Ze zijn dankbaar dat ze vooruitgang hebben geboekt. Eén van de mannen zei: “Ik heb mijzelf teruggevonden door de Gouden Mannen.”

De mannen leren meerdere dingen bij de groep, en vriendschap is daar zeker één van, vertellen ze. Ze begonnen alleen in de groep, maar gaan nu naar een groep vol vrienden.

Andere mensen helpen

Nu proberen de mannen ook om de buurtbewoners en andere 40-plussers te helpen. Maarten Poorter en Jael van der Heijden vonden het mooi om te horen hoe de groep hen heeft geholpen. Vooral omdat de mannen nu andere mensen proberen te helpen. Het was een gezellig bezoek, waar iedereen zijn verhaal kon delen. Zoals één van de Gouden Mannen het zei: “Door de Gouden Mannen kan ik weer ademen.”

Ook iets voor jou, of iemand die je kent, die Gouden Mannen?
Lees hier alles over de Gouden Mannen

Lees meer over de Week tegen Eenzaamheid en bekijk filmpjes van buurtbewoners.