Dynamo Nieuws
Dynamo nieuws

Jongerenschuldhulpverlening

Misschien heb je de posters ‘hulp bij geldproblemen’ al zien hangen in Oost? We willen zoveel mogelijk jonge Amsterdammers bereiken om ze te helpen bij het oplossen van hun financiële problemen. Onder het motto: je hoeft het niet alleen te doen als je in de schulden zit. Er is hulp.

Ook wordt er al heel veel voorlichting gegeven op scholen en zijn er flyers verspreid in de buurt; bij scholen, buurtcentra en sportclubs. Op deze manier willen we jongeren met schulden nog beter bereiken. Ze er op wijzen dat ze niet te lang moeten wachten en dat onze hulp gratis is. De jongerenschuldhulpverlener zoekt samen met de jongere naar een oplossing.

Filmpjes van ervaringsdeskundigen
Heel blij zijn we met de hulp van Amsterdammers die zelf ook in de problemen hebben gezeten. Hoe is het om in de schulden te zitten en er voor je gevoel niet meer uit te komen? We zijn trots op vier ervaringsdeskundigen die vertellen hoe zij in de schulden terecht zijn gekomen en hoe ze er weer bovenop zijn gekomen. Het is niet niks om voor de camera te vertellen over schulden. Deze mensen waren bereid om hun verhaal te delen en hopen er andere Amsterdammers die ooit in dezelfde situatie hebben gezeten, ermee verder te helpen.

Binnenkort komen de filmpjes met deze verhalen online. In het bereiken van jonge Amsterdammers met schulden, vragen we ook betrokkenheid van alle Amsterdammers om naar elkaar om te kijken en voor elkaar te zorgen. Als je dit leest en je hebt twijfels of iemand in je omgeving rond kan komen, stuur deze nieuwsbrief alsjeblieft door en wijs je vriend(in) op de gratis hulp die er is, voor iedereen.
Via deze link zijn de stappen en mogelijkheden helder in beeld gebracht.

Wethouder Marjolein Moorman op bezoek bij jongerenschuldhulpverlening
Bijzondere gesprekken met jongeren. Wethouder Marjolein Moorman was op bezoek bij jongerenschuldhulpverlening van Dynamo. Bekijk hier het bericht op Facebook Marjolein Moorman