Dynamo Nieuws
Dynamo nieuws

Mathilda Celie, coordinator van servicepunt Menno, vertelt

Corona: wie had gedacht dat het virus zo’n impact zou hebben op ons allemaal. Een paar maanden geleden hadden wij er nog geen benul van. In het Menno was het als altijd gezellig druk met buurtbewoners en hun activiteiten en het buurtrestaurant om samen te eten en te ontmoeten.

Het RIVM kwam met richtlijnen waardoor onze buurtlocaties moesten sluiten. Toen kwam bij mij echt het besef: we hebben te maken met een grote ramp. Vragen flitsten door mijn hoofd:  hoe moet het dan met onze buurtbewoners? Geen praatjes tijdens de koffie, geen klaverjasclub geen buurtrestaurant, helemaal niets. Als welzijnsprofessional, wordt per direct een andere inzet van je verwacht.

En daar is team Zuid van Dynamo mee aan de slag gegaan. Iedereen is bezig met de vraag hoe kunnen wij onze buurtbewoners bereiken. Met name de mensen die ons nodig hebben omdat ze geen netwerk hebben.

Inmiddels zijn er mooie initiatieven ontwikkeld. Met de sociale partners hebben wij alle senioren van Zuid telefonisch benaderd om te horen hoe het met ze gaat en wat ze nodig hebben. De waardering voor dit contactmoment is erg groot. Iedereen vindt het fijn om in deze bizarre tijd te horen dat er iemand aan je denkt.

Samenwerking van Dynamo Voor elkaar in Zuid, Puur Zuid, NL CARES en de Zonnehuisgroep  kwam direct van de grond. Wat een mooie hartverwarmende ervaring! We hebben direct samen plannen gemaakt en zijn in actie gekomen.  Buurzaam Thuis: Er worden gezonde maaltijden bereid en veilig aan huis gebracht. Belvrijwilligers bellen dagelijks mensen voor een sociaal gesprek. Er zijn bossen tulpen  uitgedeeld.  We stellen ‘vermaaktasjes’ samen,  met ingezamelde tijdschriften en puzzelboekjes, die aan huis worden langsgebracht. Bij het Menno gaat Dance Connect wekelijks in de tuin dansen, voor de nodige dagelijkse beweging. Bewoners kunnen vanuit de huiskamer mee doen. Het draaiorgel van Zico Pareen draait op volle toeren, er galmen vrolijke klanken door de Noordhollandstraat en Radboud.

Alle Dynamo medewerkers uit Zuid dragen de buurtbewoners een warm hart toe en wij zijn er om u te steunen in deze ingewikkelde tijd.

U kunt Dynamo in Buitenveldert bereiken via mij: 06 47 94 61 11 en per email: mcelie@dynamo-amsterdam.nl  Ik ben bereikbaar op dinsdag, woensdag en vrijdag.

Mathilda Celie, coördinator servicepunt Menno