Dynamo Nieuws
Dynamo nieuws

Voor elkaar in Amsterdam

Juist in deze onzekere tijden is het voor kwetsbare en oudere Amsterdammers belangrijk om te weten dat er praktische hulp voor ze is. Voor elkaar in Amsterdam verbindt Amsterdammers die willen helpen met stadsgenoten die hulp nodig hebben. Dat kan gaan om praktische zaken als een boodschap, maar ook het bieden van een luisterend oor. Tijdens de lockdown van maart dit jaar boden enorm veel Amsterdammers hun hulp aan en leverde deze periode veel bijzondere contacten op tussen mensen die bij elkaar in de buurt woonden. Het team van Voor elkaar in Amsterdam, een samenwerking tussen verschillende organisaties, hoopt ook nu met de strengere maatregelen weer veel Amsterdammers met elkaar te verbinden.

Er is een centraal Amsterdams telefoonnummer voor praktische hulpvragen en contactverzoeken, 020-7670031, van hieruit leiden we door naar de organisaties in de buurten van Amsterdam.

We roepen Amsterdammers op zich aan te melden als ze iets kunnen en willen betekenen voor een ander. En de Amsterdammer die hulp nodig heeft of een praatje wil maken gaan we – buurtgebonden – in contact brengen met deze vrijwilligers. Zo verbinden we de buurtbewoners met elkaar en slaan we ons hier samen doorheen.

Kijk voor meer informatie op

https://www.dynamo-amsterdam.nl/nieuws/voor-elkaar-in-amsterdam/