Dynamo Nieuws
Dynamo nieuws

Dominique van Youngsterdam voor 700 man op het podium

Geïnterviewd worden door staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) terwijl je op een podium staat voor een publiek van 700 man. Youngsterdam medewerker Dominique (22), deed het tijdens het eerste Maatschappelijke Diensttijd festival.

Dominique, medewerker van Youngsterdam, een jongerenproject dat Dynamo samen met andere partners heeft neergezet, is sinds kort onderdeel van het jongerenpanel van de Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Ze vertelde over het nut van Youngsterdam, hoe goed het is voor de stad en al haar bewoners als jongeren iets goeds doen in één van de challenges.

Dominique zal deze ervaring niet snel vergeten. ‘Als je mij vier jaar geleden had gevraagd om voor ruim 700 man op een podium te staan had ik absoluut nee gezegd. Tijdens mijn opleiding op het HBO heb ik vaak moeten presenteren. Dat ging altijd gepaard met nachten wakker liggen van te voren, buikpijn en overgeven. De angst om te falen was groot. Presenteren voor groepen werd een persoonlijk leerdoel voor mij waar ik de afgelopen jaren op school en bij verschillende werkgevers aan heb kunnen werken. En hoe ik het heb ervaren? Super! Waar een wil is, is een weg. Als je iets spannend of moeilijk vindt, betekent dat niet dat je het nooit zal kunnen. Met doorzettingsvermogen en ambitie kun je meer bereiken dan je denkt. Hoe cliché het ook klinkt: oefening baart kunst! Door je vrijwillig in te zetten voor de Maatschappelijke Diensttijd kan jij je talenten ontwikkelen en achter je interesses komen.’ Meer weten over Youngsterdam? Kijk op www.youngsterdam.nl en geef je op voor de nieuwsbrief.