Dynamo Nieuws
Dynamo nieuws

Activerende thuisbezoeken door Dynamo vrijwilligers

Heeft u de pensioengerechtigde leeftijd bereikt? Misschien heeft u al bezoek gehad van een vrijwilliger of medewerker van Dynamo. In Amsterdam Zuid (Buitenveldert), IJburg, Zeeburgereiland, Watergraafsmeer en Oud-Oost gaan we graag het gesprek aan om te horen hoe het met u gaat en waar u behoefte aan heeft.
Pieter Zanen, een van de Dynamo coördinatoren: ‘We gaan het gesprek aan over huisvesting en voorzieningen, om mensen te laten zien waar ze recht op hebben. Ook hebben we het over gezondheid en meedoen in de buurt.’ Bij buurtbewoners op leeftijd zijn er vragen op het gebied van huishoudelijke hulp en WMO-voorzieningen, personenalarmering en wensen als het opzetten van een gemeenschappelijke activiteit zoals een fietsclub of scootmobielclub.
Vanuit Dynamo willen wij uw behoeftes in kaart brengen en daar iets mee doen, zodat niemand aan de kant hoeft te staan en iedereen mee kan doen in Amsterdam. Voorafgaand aan een huisbezoek wordt eerst een afspraak gemaakt.
In Oost heten de bezoeken: activerende huisbezoeken. In Zuid noemen we het Welzijn aan huis. Voor onze bezoeken in Buitenveldert (Welzijn aan huis) zoekt Dynamo nog vrijwilligers. Interesse?
de vacature vindt u hier:
www.dynamo-amsterdam.nl/vacature/vrijwilliger-welzijn-aan-huis-van-betekenis-zijn-voor-andere-buurtgenoten