Dynamo Nieuws
Dynamo nieuws

Stedelijke conferentie meidenwerk inspireert

Meidenwerk is tof, belangrijk en het wérkt. Op de stedelijke conferentie meidenwerk, die eind september werd gehouden, was de passie voor het meidenwerk in Amsterdam en de collegialiteit duidelijk voelbaar.
De dag ging van start met een theaterworkshop door Ozlem Solmaz van Dock. Daarna ging iedereen in groepen uiteen voor gesprekken over de thema’s die spelen onder meiden en de samenwerking tussen organisaties. ‘Het is fijn om gebruik te maken van elkaars expertise,’ vertelt Dynamo’s jongerenwerker Sophie Al. ‘Er zijn mooie projecten die we kunnen delen, zo hoeven we het wiel niet zelf uit te vinden. We zijn ook geen concurrenten van elkaar, maar collega meidenwerkers.’

Straatintimidatie is een belangrijk thema voor meiden. Vanuit het actiecentrum seksuele intimidatie en geweld werd een presentatie gegeven over het onderzoek ‘Van straatintimidatie tot seksueel misbruik’. Veiligheid begint bij goede opvoeding en goede manieren van de jongens, daarnaast is het belangrijk dat meiden zich weerbaar maken tegen grensoverschrijdend gedrag van jongens op straat.

De politie was aanwezig met een escape bus, waarmee de politie jongeren op een ludieke manier bewust wil maken van de risico’s die jongeren online lopen en hoe ze zich daartegen kunnen beschermen. Om van elkaar te leren werden er verschillende workshops gegeven, waar veel ruimte was voor verbinding en kennisoverdracht en inspiratie. ‘Het was mooi om de passie van de meidenwerkers te voelen,’ aldus workshopleider Merete Richters.

De conferentie werd georganiseerd door het projectteam Stedelijke visie meidenwerk. Dynamo is onderdeel en opdrachtgever van dit projectteam. De deelnemende organisaties zijn Gemeente Amsterdam, Swazoom, Elance Academy, Dock, Combiwel, PerMens en The Mall.

dynamojongeren.nl