Dynamo Nieuws
Dynamo nieuws

Ervaringsverhaal Amsterdammer met schulden: daar doen we het voor

Ervaringsverhaal Amsterdammer met schulden: daar doen we het voor

In ons werk, of het nu gaat om activiteiten of onze dienstverlening, geeft het ons altijd voldoening om mensen verder te brengen. Zodat ze mee kunnen doen in de Amsterdamse samenleving en hun eigen veerkracht weer ontdekken. De brief van een cliënt die onze collega’s van de schuldhulpverlening ontvingen mogen we met toestemming delen. De schrijver hoopt er ook andere Amsterdammers mee te inspireren.

‘Hoi Lisa en collega’s van Dynamo.

Ik wil jullie ontzettend bedanken voor alle hulp, steun en harde werk de afgelopen jaren. Een poos geleden heb ik met het schaamrood op mijn kaken contact met jullie gezocht. Ik zag door de bomen het bos niet meer. Maar waar ik zo bang voor was gebeurde niet. Ik werd super vriendelijk ontvangen door jullie, zonder enig vooroordeel. Er was maar één ding wat er van mij werd verwacht en dat is open kaart spelen over mijn schulden.

Door de jaren heen ben ik door verschillende medewerkers van Dynamo geholpen. En door allemaal even goed. Voor alle vragen kon ik terecht en jullie hebben er alles aan gedaan om mij te helpen. Waardoor de aanvraag goedgekeurd is bij de GKA. Wát een opluchting en wát een vrijheid!

En nu… nu heb ik dé brief net binnen vanuit jullie: “jouw geldproblemen zijn onder controle”.

Dus nogmaals, lieve werknemers van Dynamo, ik ben jullie ontzettend dankbaar dat ik met een schone lei kan beginnen, niet meer bang hoef te zijn als de bel gaat of als er post binnenkomt.

In het “normale” leven had ik een gebakje langs gebracht maar die houden jullie zeker nog tegoed als alles weer een beetje normaal is!

Hele warme groet,
een schuldenvrije Amsterdammer.’