Dynamo Nieuws
Dynamo nieuws

Buurtpunt Zeeburgereiland jarig

Het buurtpunt Zeeburgereiland bestaat een jaar. In dit eerste jaar mocht het buurtpunt zich verheugen in veel bezoeken van buurtbewoners. ‘Het Buurtpunt is een begrip geworden in de wijk,’ zegt Stella Groen, participatiemedewerker bij Dynamo.

‘We helpen nu gemiddeld vijf buurtbewoners per inloopspreekuur. Het Buurtpunt is bedoeld voor alle buurtbewoners van Zeeburgereiland die vragen hebben over brieven, financiële zaken zoals toeslagen of belastingaangifte, voorzieningen van de gemeente Amsterdam, activiteiten in de wijk, mantelzorg ondersteuning, vrijwilligerswerk en juridische vragen. Laagdrempelig kunnen bewoners binnenstappen tijdens het inloopspreekuur op de vrijdagochtend. Daar zijn dan professionals en vrijwilligers aanwezig die je zo goed mogelijk proberen te adviseren of te ondersteunen bij je hulpvraag.’

De vragen van bewoners gaan vaak over gemeentelijke regelingen, maar ook het betalen van gemeentelijke belastingen, uitleg over brieven, vragen over toeslagen of een geschil met een werkgever. Stella: ‘Het kan van alles zijn. Omdat Zeeburgereiland een nieuwe wijk is, komen er ook weleens bewoners langs die vragen hebben over de buurt en welke activiteiten er zijn. Ook komen er relatief veel nieuwe Amsterdammers bij ons op het Buurtpunt.’ De ambitie is om het inloopspreekuur te laten doorgroeien op basis van de behoefte van de wijk en het spreekuur nog meer kenbaar te maken om meer Amsterdammers te kunnen helpen. Via deze link leest u meer over het spreekuur.