Dynamo Nieuws
Dynamo nieuws
Nieuwsbrief - juli 2021

Nieuw: het Rivierenkrantje, voor iedereen in de Rivierenbuurt

In de Rivierenkrant is van alles te doen op drie verschillende Dynamo locaties. Rijn 58 is de woonkamer van de Rivierenbuurt. Atelier 77 is de creatieve werkplaats waar iedereen terecht… lees meer »

Boek ‘De taal van de participatiewerker’

over meedoen van HvA en Dynamo Tijdens de pandemie werden de beroepen in het welzijn, zoals participatiemedewerker, aangemerkt als vitale beroepen. Wat is de waarde van welzijnswerk voor buurtbewoners? En… lees meer »

Even voorstellen… participatiemedewerker Jeannette Reurslag

In deze rubriek stellen medewerkers, vrijwilligers en samenwerkingspartners van Dynamo zich voor. Wat doen zij om van Amsterdam een mooiere stad te maken? In deze aflevering vertelt participatiemedewerker Jeannette Reurslag… lees meer »

Fietsgroep 55 plus tourt in en uit Oost

Vanaf servicepunt Jeruzalem aan de Van ’t Hofflaan koerst sinds kort een vrolijke fietsgroep met 55 plussers langs mooie routes. ‘We pauzeren ergens onderweg en drinken na afloop nog koffie,’… lees meer »

Kom naar MidzomerMokum

Ook deze zomervakantie organiseren we allerlei activiteiten voor kinderen en jongeren tot 23 jaar tijdens MidzomerMokum. Zes weken lang kun je meedoen aan leuke, spannende en leerzame activiteiten bij jou in de… lees meer »

Koken in de buurt

‘Koken in de Buurt’ is een maaltijdvoorziening voor buurtbewoners uit Amsterdam Oost & Amsterdam Zuid.  Wij bezorgen van twee tot zeven maaltijden per week aan huis bij buurtbewoners die dit… lees meer »

In beeld: Buurtkamer IJburg opgeknapt

Voor en na het opknappen. Met vereende krachten heeft Buurtkamer IJburg dankzij handige vrijwilligers een mooie make-over gekregen. Nu is het de beurt aan de ruimtes in de Steigerplek. Hiervoor… lees meer »

Sportieve doeners bij NL Doet op IJburg

Een bootcamp in het kader van NL Doet op IJburg. Vier studenten die zich aanmeldden als vrijwilliger wisten zo’n goede sfeer neer te zetten dat ze aan het einde van… lees meer »

Jongerenwerk Dynamo start campagne tegen seksueel geweld

Het jongerenwerk van Dynamo is onlangs gestart met een online campagne tegen seksueel geweld. Veel jongeren van alle genderidentiteiten hebben op verschillende manieren te maken met seksueel geweld. ‘Met deze… lees meer »

Start restaurant IJtje

Van afhaalrestaurant naar live restaurant. De officiële start van Restaurant IJtje, een samenwerking tussen Dynamo en het IJburgcollege, heeft door de pandemie langer op zich laten wachten, maar eind augustus… lees meer »

Wat betekent het buurtteam voor u?

Buurtteam Amsterdam helpt gratis bij vragen over zorg, geld, wonen, gezondheid, werk, ontmoeten of veiligheid. Samen kijken we wat u nodig heeft, zodat u zelf weer verder kunt. Overal in… lees meer »

Gury Douma draagt stokje over aan Jael van der Heijden

Na jaren van warme inzet, optimisme en betrokkenheid gaat onze directeur Gury Douma ons verlaten. Zij heeft op 1 juli het stokje overgedragen aan Jael van der Heijden. We bedanken… lees meer »