Dynamo Nieuws
Dynamo nieuws
Nieuwsbrief - februari 2020

Workshops omgaan met dementie

Hoe doe je dat, omgaan met een naaste die dementie heeft? Dynamo organiseert vier praktische en helpende workshops voor mantelzorgers, vrienden en familie van een dierbare met dementie. In vier… lees meer »

Vrijwilliger in het zonnetje: Nagla il Sayid

Nagla geeft al meer dan tien jaar fietslessen in Amsterdam-Oost. En ze begrijpt dat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is om even op de fiets te stappen en weg te… lees meer »

Professionals in buurthuizen blijven nodig

In de buurthuizen van Dynamo en collega-organisaties komen mensen samen en worden bruggen gebouwd. Ze zijn onmisbaar in de wijk. Net zoals vrijwilligers en professionele krachten die de buurtbewoners met… lees meer »

Jongerenwerk en weerbaar opgroeien

Het is niet voor iedere Amsterdamse jongere weggelegd om rustig en zonder al te heftige problemen op te groeien. Een deel van de jeugd heeft extra steun nodig. Sommige jongeren… lees meer »

In beeld: voorlezen doet lezen

Voorlezen op de voorschool, onze peuters houden ervan. Tijdens de Boekenweek van 7 t/m 15 maart worden de peuters en dreumesen op de spelinlopen en voorscholen van Dynamo voorgelezen, maar… lees meer »

Betere ondersteuning mantelzorgers

Kunnen we via de huisartsenpraktijk mantelzorgers bereiken? En ze helpen aan ondersteuning van de maatschappelijk dienstverlener of welzijn? Vier huisartsenpraktijken in IJburg werkten mee aan een pilot met Dynamo en… lees meer »

Jongeren schuldenvrij van start

In februari is het project ‘Jongeren schuldenvrij’ vanuit de gemeente Amsterdam van start gegaan. In dit project krijgen jongeren de kans om sneller van hun schulden af te komen en… lees meer »

Biko weer open

Na de grondige renovatie hebben de mensen van Biko op 22 februari de deuren weer feestelijk geopend met een open dag. Het nieuwe Biko heeft een frissere uitstraling gekregen. Biko… lees meer »