Dynamo Nieuws
Dynamo nieuws
Nieuwsbrief - april 2019

Welzijn op recept

Via Welzijn op Recept kunnen huisartsen Amsterdammers met psychosociale problemen verwijzen naar een welzijnscoach of maatschappelijk dienstverlener. Zo heeft de huisarts meer tijd om zich te richten op medische zaken.… lees meer »

In beeld: de voorschool

  Op de voorscholen van Dynamo mogen kinderen buiten zelf bellenblazen. Onze voorscholen zijn er voor ieder kind van 2 tot 4 jaar. Er is veel aandacht en tijd voor… lees meer »

HvA onderzoek over leerlijn Methodisch werken

Dynamo en andere partners die zich bezighouden met jongeren, hebben meegedaan aan onderzoek van de HvA over de methodes die zij gebruiken in het jongerenwerk. In het omgaan met jongeren… lees meer »

De samenhang tussen welzijn en schulden

Amsterdammers die schulden hebben, ervaren veel stress. Maar de drempel om hulp te zoeken is vaak hoog. Daarom werkt Dynamo in Oost samen met schuldhulpverlening en is er bij een… lees meer »

Jong Watergraafsmeer

Kenners weten het al: in Watergraafsmeer is van alles te doen. Tienerwerker Maindrian van Berge en Kinderwijkcoach Felice Suèr van Dynamo presenteerden op 7 maart ‘Jong Watergraafsmeer’, een overzicht van… lees meer »

Belastingvragen? De sociaal raadslieden zijn er voor u

Veel Amsterdammers zijn al geholpen door onze sociaal raadslieden. Met al uw vragen op sociaaljuridisch gebied, van Belastingdienst toeslagen, inkomstenbelasting tot minimavoorzieningen kunt u bij ze terecht. Ook kunnen ze… lees meer »

Sterk meidenwerk

De meidenwerkers van Dynamo hebben hun bijdrage geleverd aan het HvA onderzoek ‘Sterk meidenwerk’, dat onlangs in de prijzen is gevallen. Ook andere welzijnsorganisaties en partners deden mee aan het… lees meer »

Energieadvies levert u wat op

Ook zo geschrokken van de steeds stijgende energierekeningen? U bent zeker niet de enige Amsterdammer die hiermee worstelt. Gelukkig is er wel iets aan te doen. Via Dynamo kunt u… lees meer »

Challenges voor Youngsterdam

Amsterdam wordt dit jaar weer een stuk mooier dankzij de challenges van Youngsterdam, een initiatief van Dynamo met uitdagingen om iets goeds te organiseren of te doen in de stad.… lees meer »